Zonwerende raamfolie

zonwerende folie bij Antwerpen Waterwerken

Antwerpen Waterwerken

Nieuwe gebouwen lijken te zijn gemaakt van uitsluitend glas …

Dit heeft als voordeel van veel licht en een open karakter. Maar er zijn ook nadelen: overmatige hitte van de zon, schadelijke UV-straling en/of te veel licht.

Dezelfde problemen zult u ook in uw huis herkennen.

Sunblock levert hier een kant en klare oplossing voor : zonwerende glasfolie, aan te brengen op de ramen.

Door montage van deze raamfolie is het mogelijk een groot deel van de zonnewarmte, licht en UV-straling te weren waardoor een betere leefomgeving ontstaat, terwijl het zicht naar buiten niet wordt belemmerd.

De sportzaal van het Amsterdamse ROC werd voorzien van licht werende en zonwerende glasfolie

De zonwerende glasfolie van Sunblock bestaat uit een polyester film met één of meer opgedampte metaallagen, welke warmte en lichtstralen van de zon te reflecteren. Afhankelijk van het aantal metaaldeeltjes per cm², wordt meer of minder warmte en / of zonlicht gereflecteerd. Deze lagen weren tot 80% van de warmte en maximaal 99% van het licht, afhankelijk van het soort opgedampte materiaal.

De zonwerende glasfolie is leverbaar in een groot aantal kleuren, afhankelijk van het type opgedampte metaal, bepaalde kleuren ( metalen ) zijn efficiënter in het weren in zonnewarmte als andere, de kleur is over het algemeen een persoonlijke keuze.

Als een neveneffect, zal de schittering van zonlicht op uw computer beeldscherm of televisie worden verminderd. Dit is weer een rustgevend gevoel voor de ogen.

De schadelijke UV-straling van de zon wordt met Sunblock zonwerende glasfolie voor meer dan 99% geweerd waardoor uw interieur niet langer verkleurd en de schadelijke straling niet langer op uw huid terecht komt, met alle gevolgen van dien.

UV heeft een aantal positieve effecten op de mens. Door middel van UV-straling produceert de huid vitamine D die essentieel is voor een goede botvorming. Deze UV-straling doet u genoeg op als u zich op straat begeeft.
Een langdurige blootstelling aan UV-straling is zeer zeker niet goed, op lange termijn blootstelling aan UV-straling versnelt huidveroudering en het optreden van huidkanker.

Brasa dance studio werd voorzien van 80% zonnewarmte werende glasfolie

Gedurende de laatste twee decennia is de UV-straling in Europa aanzienlijk verhoogd. In Noordwest-Europa, waaronder Nederland, de stijging is het grootste, met 10-11%. Hoofd oorzaak het dunner worden van de ozonlaag.

We noemen u de voordelen van zonwerende glasfolie:

Het liftsysteem van dit Eindhovense appartementen complex weigerde door te veel zonnewarmte, na aanbrengen van zonwerende glasfolie werkt alles perfect !

Bent u nog niet overtuigd?   Wij sturen u graag aanvullende informatie !